Heerlijk (rund- en varkens)vlees
van topkwaliteit

In 2016 ben ik (Geert Willems van Dijk) begonnen met een paar runderen te houden en dit vlees zelf te verwerken voor de consument. De gedachte is hierachter dat de consument weet wat die eet!

​Later zijn wij ook begonnen met het houden van een paar scharrelvarkens. 

Onze dieren staan in de winter op een heerlijk stro bed en in de zomer staan onze dieren buiten in de wei. Het voer voor onze dieren proberen we zoveel mogelijk van ons eigen land te halen om de kwaliteit te waarborgen.

De dieren worden natuurlijk geboren en door de moeder groot gebracht.

RUND

Blonde d’Aquitaine

Het rundvlees komt van de stieren van het ras Blonde d’Aquitaine. Dit vleestypische rundveeras staat vooral bekend om zijn sappige en malse vlees, wat vaak bij keurslagers te koop is en in goede restaurants geserveerd wordt. 

Door de natuurlijke wijze van opgroeien (zonder hormonen en groeibevorderaars) is het vlees van topkwaliteit: “eerlijk en gezond”

Het vlees is fijn van structuur en is geliefd bij ieder mens die houdt van een goed stuk rundvlees. Bovendien wordt alleen het vlees met de hoogste kwaliteit goedgekeurd voor de verkoop, daarbij wordt onder andere gekeken naar malsheid en sappigheid, of het vlees fijndradig en smaakvol is.

Het vlees van dit ras wordt gezien als mager, ook heeft het vlees een (zeer) laag cholesterolgehalte.

VARKENS

Ras van de varkens

Onze varkens Nederlandse Landvarkens zijn scharrelvarkens, ze lopen buiten en binnen hebben ze een heerlijk stro bed. Doordat de varkens hun eigen weg kunnen kiezen en doen, voelen de varkens zich prettiger en dit resulteert op een betere gezondheid van de varken en dus ook malser vlees. Het Nederlands Landvarken is één van de meest gebruikte rassen in de Nederland. Dit ras is in de vorige eeuw ontstaan door kruisingen van Nederlandse varkens met het Deens Landvarken en het Veredeld Duits Landvarken. Het doel van deze kruising was om een varken met goed vlees te verkrijgen.

Trots op wat we hebben bereikt.

Dit is nog een filmpje van de kersteditie van de Rabobank.